Ajankohtaista

Kun yksinkertaisenkin ongelman ratkaiseminen on niin vaikeaa

Keravan Eläkeläiset ry:n keskuudessa nousi vuoden alussa esille kysymys: Eikö virtsanäytevälineitä voisi noutaa terveyskeskuksen lisäksi myös Sampolan palvelukeskuksesta tai jostakin muusta sopivasta radan itäpuolella sijaitsevasta paikasta. Näytteen voisi sitten viedä terveyskeskukseen, mutta olisi yksi pitkä matka vähemmän.

Mutta ongelmaa on liian yksinkertaista ja siten mahdotonta ratkaista! Yhdistyksen edustaja yritti hoitaa sitä vanhusneuvoston kautta, mikä erehdyksessä kääntyi paikallisten sosiaali- ja terveystoimen työntekijöiden puoleen. He vastasivat, että oikea osoite löytyy Vantaan-Keravan aluehallinnosta, minne juuri heidän olisi pitänyt ehdotus ohjata, jos olisivat menetelleet oikein.

Vantaa-Keravan aluehallinnossa ongelmaa on pyöritelty ihan aluevaltuustossa saakka, useita kertoja aluehallituksessa ja sen lisäksi toimitettu erikseen ylimmälle johtajalle ainakin kaksi kertaa. Mutta edelleen välineitä on turha kysellä Sampolasta. Samanaikaisesti asukkaille niin Vantaalla kuin Keravalla syötetään tutustumista varten pitkänpitkiä ohjelmia ja kyselyjä, joilla väitetään lisättävän asukkaiden, myös ikääntyneiden, kuulemista ja vaikuttamismahdollisuuksia. Kannattaako niitä ottaa vakavasti, kun yksinkertaisimmankaan konkreettisen ongelman ratkaiseminen ei  virkakoneistossa onnistu?

Maila Hölttä, 25.10.2023

← Artikkeli: Takaisin ajankohtaisiin

Ajankohtaista

Syyskokouksen 27.11. päätöksiä

Keravan Eläkeläiset ry valitsi syyskokouksessaan 27.11.2023 puheenjohtajaksi Mikko Raunion ja varapuheenjohtajaksi Paavo Timosen. Muiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Ulla K[...]