Toiminta / Harrastukset

Toivotamme jäsenet lämpimästi tervetulleiksi harrastuspiireihin sekä muuhun toimintaan. Kaikki toiminta on vapaaehtoista mihin voi osallistua kunnon ja innostuksen mukaan. Kaikkiin kerhoihin voi tulla tutustumaan ilman ennakkoilmoitusta.

Matkat ja retket tiedot päivitetty.

Matkat ja Retket

Matkavastaavien katsaus  08.01.2024

Viime vuosi 2023 meni nopeasti ja kiireisesti. Jäsenille tarjottiin heidän toivomuksen mukaisia matkoja.  Mikä mukavinta se näkyi runsaina osallistuja määrinä. Tämän vuoden osalta on luvassa Viron matka Pärnuun ja Norjan reissu elokuun lopulla sekä kylpylä ja retkipäivä.

Kiitämme jäseniä ja tiimissä otamme huomioon kaikkien toiveet.

Terveisin Kari Kivelä ja Irja Ojala

Lue lisää matkoista linkistä

Matkat ja Retket

Muut tiedot päivitetään, kun Honkapirtin kohtalo selviää

Keittiökerho köökki

Annikki ja Kaisu tarjoilemassa ystävänpäiväleivoksia ja kahvia.
Annikki ja Kaisu tarjoilemassa

Hei kaikille!

Keittiössä toimii 8-10 henkilö jotka vastaa tarjoilusta eri tilaisuuksissa. Torstaikerhossa toimitaan pareittain, vuoroviikoin.

Joulupuuron keitto 
Annikki tarjoilee syyskauden 2021 avajaiskahvia.

Myyjäisiä valmistellaan yhdessä muiden kerhojen kanssa joulun alla, sekä keväällä munkki ja sima myyjäiset. Myös keittiötoiminta on sitä mukavaa sosiaalista toimintaa, mitä eläkeläiset jäsenilleen tarjoavat.Kaikki tarjottava pyritään valmistamaan itse, jolloin leivonnaiset ovat herkullisen tuoreita. Myös juhlatilaisuudet valmistetaan omassa keittiössä. samoin kokous ja koulutus tarjoilu. Isompiin tilaisuuksiin kuten Pateniemipäiviin on panostettu yhdessä muiden kerhojen kanssa.

Jos olet innostunut keittiötyöstä niin tervetuloa köökkiläisten ahkeraan joukkoon

Terveisin Annikki puh. 0405960768

Maanantai  jumppa

Miesten jumppa maanantaisin klo 8,45 – 10 Honkapirtin voimistelusalissa.

Aloitamme viikon reippaasti, iloisesti liikkuen ja tuttuja tavaten. Pukuhuoneisiin tullaan hyvissä ajoin. Alkaa iloinen puheensorina ja siirrytään saliin heittelemään pehmopalloa ja koripalloa. Jumppa alkaa kellon mukaisesti 9:00 alkulämmittelyllä josta siirrytään varsinaiseen jumppaan. Vaihtelemme vuoroviikoin kuntojumppaa, puntti jumppaa(pienet käsipainot), keppijumppaa, kuminauhajumppaa ja kuntopiiriä. Lopuksi venyttelyä ja rentoutumista.
Keho ja mieli ovat valmiina aloittamaan viikon askareet.

Vetäjänä Juhani Leppänen p.0445510093

JUMPPA  9.00 – 10.00

ALAOVI    AUKEAA  8.45

 

Keskiviikko Soittokerho Segnoset

Segnoset soittoryhmä esitti lopuksi hienon konsertin.
Soitinyhtye Segnoset

Segnoset-soitinryhmän toiminnasta syksystä 2022 kesään 2023

Keskitalvella saimme suru-uutisia, kun ryhmästä poistui lopullisesti lyhyen ajan sisällä kaksi pitkän aikaa ryhmässä toiminutta muusikkoa.

Jouko Ankkuri, joka toimi vuoden 2021 loppuun saakka orkesterin vetäjänä, menehtyi joulun aikaan sairauden uuvuttamana.

Pian hänen jälkeensä lähti pitkäaikainen solistimme Martti Heikura, jonka musiikkiura alkoi jo 60-luvulla mm. Pertti Haipolan orkesterissa.

Muistimme Joukoa ja Marttia adressein ja kahdella laululla yhdistyksen 60-
vuotisjuhlassa. Joukoa muistimme hänen puolisolleen Raijalle säveltämällä kappaleella Olet helmi.
Martille toivotimme hyvää matkaa Satumaan sävelin.

Soitinryhmän toiminta on muutoin jatkunut virkeänä ja paljon uusia kappaleita on opeteltu ja otettu ohjelmistoon.

Edellisenä keväänä ryhmään tuli yksi uusi soittajakin, vaikka yleensä ottaen suunta on ollut vähenemään päin.

Solisti Raimo Holappa vaihtoi asuinpaikkakuntaa syksyllä ja muutamat
soittajaveljet ovat jo hieman hiljentäneet tahtia, osallistuvat harvemmin tai soittavat enemmän toisessa orkesterissa.

Tavallisesti maanantain harjoituksissa on käynyt 7-9 muusikkoa, mutta
Pateniemen eläkeläisten omiin juhliin, tapahtumiin, kerhopäiväsoittoihin ja näihin liittyneisiin harjoituksiin on osallistunut jopa 11-12 soittajaa.

Tavoitteena oli soittaa jokaisen kuun ensimmäisenä kerhopäivänä, mutta osalle päivistä oli muuta ohjelmaa ja siten emme aivan joka kuukausi voineet esiintyä kotiyleisölle.

Silti Honkapirtillä oliesiintymisiä torstaisin koko kautena kaikkiaan kahdeksan kertaa, mikäli nopea vilkaisu kalenteriin
tuotti oikean lopputuloksen.

Seurakunnan ja eläkeläisten joululauluja soitimme 8.12.2022 ja
yhdistyksen puurojuhlassa 15.12.2022. Keväällä soitimme konsertin yhdistyksen 60-vuotisjuhlassa, jossa täydensimme ohjelmistoa äitienpäivälauluilla. Säestimme myös juhlassa esiintynyttä solistia Pauli Haapalaista.
7-henkisellä kokoonpanolla olemme käyneet soittamassa joitakin tanssikeikkoja ulkopuoliselle yleisölle. Elokuussa tanssitimme kahtena iltana Luostolla Suomen Rytmimusiikin Ystävät ry:n Rytmiä elämään –tapahtumaan osallistuneita.

Oulun Työväen Eläkeläisten järjestämissä Valon iltapäivätansseissa soitimme syksyllä kaksi kertaa ja keväällä toiset kaksi kertaa.

26.10.2022 soitimme Muhoksen eläkeläisten 50-vuotisjuhlassa.

Tälle kaudelle on vielä tätä kirjoitettaessa sovittu kaksi esiintymistä. Osallistumme 7.6.2023 Oulun Seudun Muistiyhdistys ry:n järjestämään Musiikillinen lounashetki -tapahtumaan, jossa soitamme puolisen tuntia ”kokkikerhoihin” osallistuneille.

Sunnuntaina 2.7.2023 käymme vielä ennen kesätaukoa soittamassa tanssimusiikkia Oulun Työväen Eläkeläisten tapahtumassa Kesäkoti Kympissä Hietasaaressa.

Voi olla, että emme kesälläkään aivan kokonaan malta olla musisoimatta, mutta hieman taukoapidetään ennen syksyä, jolloin jatkamme harjoituksia ilmeisesti keskiviikkoisin nykyisen maanantain sijaan.

Tämä voi toteutuessaan helpottaa kerhopäiväsoittoja, koska voimme silloin ehkä jättää äänentoistolaitteet valmiiksi harjoitusten jälkeen paikoilleen säädettynä seuraavan päivän soittoa varten.

Keikkapalkkioilla olemme saaneet hankittua uutta äänentoistolaitteistoa. Tästä kiitos Juhani Leppäselle, joka on hoitanut rahaliikenteen ja asiaankuuluvat ilmoitukset verottajalle.

Suuret kiitokset Pateniemen Eläkeläiset ry:lle tämän musiikkiharrastuksen mahdollistamisesta.
Kiitokset myös kaikille muusikoille aktiivisesta osallistumisesta ja erityisesti siitä, että ryhmässä on pidetty yllä avointa, rakentavaa ja reilua henkeä.

Hyvää kesää kaikille toivottelee Joukon jälkeen orkesteria ja siinä haitarin palkeita vetänyt

Terho Kutilainen

 

 

Soittoryhmä ystävänpäiväkonsertissa etualalla solistit Kari ja Raimo.
Soittoryhmä Segnosetin ystävänpäiväkonsertti

Soitinyhtye Segnoset keskiviikkoisin klo 11:00-15:00 Honkapirtillä

Soitinyhtye toimii Pateniemen Eläkeläiset ry:n alaryhmänä päätoimipaikkanaan Pateniemen Honkapirtti. Soitinyhtye solisteineen esittää tavallisimmin vanhempaa tanssi- ja iskelmämusiikkia poissulkematta kuitenkaan muitakaan musiikin lajeja. Segnosetin toiminta on avointa kerhotoimintaa kaikille musiikin harrastajille ja kaikille soittimille. Tämä mahdollistaa ja pitää yllä musiikin harrastusta, ja ryhmä tukee toiminnallaan soittajien ja laulajien musikaalisten taitojen kehittämistä. Soitinyhtye toimii myös sosiaalisena verkostona ja mahdollistaa yhteisiä tapaamisia musiikista kiinnostuneille. Segnoset esiintyy Pateniemen Eläkeläiset ry:n tapahtumien lisäksi muidenkin yhteisöjen ja toimijoiden tilaisuuksissa niihin sopivilla kokoonpanoilla.

Soitinyhtyeen vetäjänä toimii Terho Kutilainen p. 0400 687261.

 

Maanantaina Muistipiiri  Terävät

Kerholaiset ryhmäkuvassa muistikummitilaisuudessailaisuudessa
Kerholaiset muistikummitilaisuudessa 11.4.2022

Muistipiiri kokoontuu Suvikulmassa osoitteessa Palosuontie 4 joka maanantai klo 13.00-14.30.   Aloitamme treenit kahvilla. Ryhmässä treenataan aivoja monipuolisesti kynä ja paperi tehtävien sekä keskustelun avulla. Ryhmän tarkoitus on piristää muistin toimintaa. Pyrimme käsittelemään muistiin liittyviä asioita, esim. yleinen hyvinvointi, johon kuuluu ruoka, uni, liikunta, sekä sosiaalinen kanssakäynti

Seuraamme tiedotteita aiheeseen liittyen, mitä voisimme mennä kuuntelemaan tai katsomaan.

Mukavia kerhohetkiä   Toivoo Toini.

Keskiviikko Käsityökerho Virkkurit

Käsityökerho ahkeroimassa

Käsityökerho kokoontuu Suvikulmassa, osoitteessa Palosuontie 4 .joka keskiviikko klo 14.00-17.00
Meillä on kolme ompelukonetta ja saumuri.
Ompelemme tilkkutöitä sekä muita kivoja juttuja, aina sesongin ja fiiliksen mukaan, myös korjausompelua tarvitseville. Olemme tehneet kankaanpainantaa ja pieniä askarteluhommia.
Kahvittelemme ja jutustelemme töiden lomassa.

Työmme tulokset myymme sitten kevät- ja joulumyyjäisissä.

Käsityökerhon tuotteite esillä myyntipöydällä.
Kauniita käsitöitä

Tervetuloa mukaan viihtymään käsitöiden pariin.  Arja

Torstaikerho aina torstaisin

Torstaikerhossa Honkapirtin sli on täynnä kerholaisia
Torstaikerhossa sali on täynnä kerholaisia

SUURIN VIIKOTTAINEN TAPAHTUMA ON TORSTAIKERHO HONKAPIRTILLÄ KLO 11:OO-14:00
Kerho kokoontuu talviaikana nimensä mukaisesti aina torstaisin, ei juhlapäivinä,eikä joulu- ja kesälomien aikana.Muista muutoksista ilmoitamme erikseen.

Kerhoon on osallistunut keskimäärin 60-70 osallistujaa./ kerta

Aloitellaan klo11 jälkeen vapaalla seurustelulla, Keittiöstä saatavana pikkurahalla kahvia ja pullaa tai jokin muu leivonnainen.

Kerho alkaa klo 12 jonka avaa puheenjohtaja, hän kertoo ilmoitusasiat ja tulevista tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista.

Kerhossa omaa ohjelmaa vuoroviikoin esm. kuoro, orkesteri, jäsenten

kertomuksia, jumppatuokio ym.

Ohjelmaan voi kuulua myös ulkopuolisia esitelmiä ja muita tapahtumia.
Yhteislaulua ja bing0

 

 

 

Historia

LYHENNELMÄ HISTORIASTA

Pateniemen Eläkeläiset ry on perustettu 7.4.1963 Pateniemen Työväentalolla, missä se toimi Honkapirtin valmistumiseen saakka. Perustavan kokouksen puheenjohtajana toimi Kustaa Kinnunen ja sihteerinä Uuno Wiander.

Läsnä oli 250 osanottajaa. ” Kummiyhdistyksenä” toimi Oulun Eläkeläiset ry, jonka puheenjohtaja Ahmala selosti ja opasti yhdistyksen perustamisessa.Pateniemen Eläkeläisten ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Pekka Liimatainen ja sihteeriksi Tyyne Alakangas.