Tule mukaan virkeitten eläkeläisten joukkoon!

Tampereen Eläkeläiset ry on Suomen vanhin eläkeläisyhdistys, joka on perustettu vuonna 1955. Järjestö on poliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen tarkoitus on toimia eläkeläisten edunvalvojana ja virkistys- ja kulttuuritoiminnan järjestäjänä.

Järjestön jäsenmaksu on 20 €/vuosi, johon kuuluu kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Eläkeläinen-lehti.

Yhdistys on valtakunnallisen Eläkeläiset ry:n sekä Eläkeläiset ry:n Pirkanmaan Aluejärjestö ry:n jäsenjärjestö.

Sähköposti t.elakelaiset@gmail.com

Meidät löydät myös Facebookista.  Facebook

Ajankohtaiset asiat löytyvät Ajankohtaista-sivulta.

 

Toimintasuunnitelma 2024

YLEISTÄ
Noudatamme Eläkeläiset ry:n edustajakokouksessaan syyskuussa 2021 hyväksymää strategiaa ”Ihmisarvoinen ikääntyminen”. Ohjaavia arvoja ovat ihmisarvo, tasa-arvo ja solidaarisuus, joka ulottuu yli sukupolvien. Järjestö nojaa edelleen edunvalvonnassaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja heikoimpia kohtaan osoitettavan solidaarisuuden arvoihin.

Toimimme osaltamme eläkeläisten paikallisen edunvalvontatyön mahdollistajana. Osana kansalaisyhteiskuntaa kokoamme ihmisiä toimintaan ihmisarvoisen ikääntymisen puolesta.

Yksinäisyys on taloudellisten vaikeuksien jälkeen iäkkäiden ihmisten suurin ongelma. Yhdistyksemme järjestää säännöllistä virkistys- ja harrastustoimintaa jäsenilleen ja eläkeläisille yleensä. Yhdistys toimii yhdyslenkkinä esimerkiksi tuettujen lomien hakemisessa.

Osallistumme vuonna 2024 pidettäviin presidentin ja eurovaaleihin mahdollisuuksien mukaan.

JOHTOKUNTA

Yhdistyksen syyskokous valitsee sääntöjen mukaisesti yhdistykselle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä lisäksi 1 – 12 varsinaista johtokunnan jäsentä. Johtokunta kokoontuu yleensä joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina paitsi kesä-, heinä- ja elokuussa vain asioiden niin vaatiessa.

JÄSENISTÖ

Järjestön jäsenmaksu vuonna 2024 on 20 €, josta yhdistykselle tulee 5 €. Jäsenmaksut voi maksaa joko pankkisiirtona, käteisenä tai lähimaksuna. Jäsenhankintaa tehdään erilaisissa sopivissa tilaisuuksissa.

KOKOUKSET

Yleisiä jäsenkokouksia ovat sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Eläkeläiset ry:n Pirkanmaan Aluejärjestö pitää samalla tavalla omat kevät- ja syyskokouksensa, joihin osallistutaan sääntöjen asettamissa rajoissa (1 edustaja alkavaa 50 jäsentä kohti, max 5 edustajaa)
Eläkeläiset ry:n sääntömääräinen edustajakokous pidetään 28.-29.5.2024 Seinäjoella. Keskeisenä asiana kokouksessa on sääntöuudistus, jota käsittelemme perusteellisesti ennakkoon.
Toimisto on auki perjantaisin klo 11 – 13 kesäkuukausia lukuun ottamatta.

KUUKAUSITAPAAMISET

Kaikille avoimet kuukausitapaamiset ovat joka kuukauden toisena maanantaina Lamminpään osuuskuntatalossa lukuun ottamatta kesä-, heinä- ja elokuuta. Kaikille avoimina tilaisuuksina vietämme toukokuussa äitienpäiväjuhlaa ja joulukuussa joulujuhlaa. Kutsumme kerran kevät- ja syyskaudella vieraita muista yhdistyksistä. Muissa kuukausitapaamisissa ohjelma on entistä asiapitoisempaa, esim. eläkeläisten asumisesta, kunnallisesta terveydenhuollosta, tutkija- ja kirjailijavierailuja, tuote-esittelyjä jne. Kuoro esiintyy kuukausitapaamisissa. Ohjaajapulan vuoksi pari vuotta unohduksissa olleet tanssiesitykset otetaan taas ohjelmaan.

Kuukausitapaamisissa on laatikko, johon jäsenet voivat jättää yhdistyksen toimintaan liittyviä toivomuksiaan, ehdotuksiaan, huomautuksiaan jne.

Kuukausitapaamisten yhteydessä on mahdollisuus kohtuuhintaiseen ruokailuun ja kahvitteluun.

KERHO- ja OPINTOTOIMINTA

Vertaisohjaajien vetämät harrastuskerhot ovat osallistujille maksuttomia. Mikäli kerhossa on ulkopuolinen ohjaaja, kerhon osallistujat maksavat johtokunnan harkinnan mukaisen kerhomaksun. Yhdistys lähettää tarpeen mukaan vertaisohjaajia keskusjärjestön ja Tampereen kaupungin kursseille.
Jäsenistön esitykset uusista kerhoista ovat erittäin tervetulleita.
Kerhoja on mahdollista esitellä palvelukeskuksissa ja kauppakeskusten yhteydessä olevilla lähitoreilla.

Harrastusryhmät

Harrastuskerhojen toimintaa aktivoidaan.

Kuoro Taipumattomat harjoittelee maanantaisin klo 10 – 13 Parkkistuvalla, Satakunnankatu 56. Samanaikaisesti harjoittelevat naisten lauluryhmä Lyylit ja miesten lauluryhmä Tervaskannot

Tanssikerhojen ohjaajia pyritään saamaan koulutukseen.

Salonkitanssiryhmä Taipuisat ja senioritanssiryhmä Tahdikkaat pystyvät toivottavasti aloittamaan taas harrastuksensa Lamminpään osuuskuntatalolla.

Jumppakerho naiset ja miehet yhdessä tiistaisin klo 11.30 – 12.30 Ratinassa, Sali 4.

Käsityökerho keskiviikkoisin klo 11 – 13 toimistolla

Kevyt tuolijumppa perjantaisin klo 13 – 14 Ylävitosessa, Näsilinnankatu 22 A , 5. krs

Boccia Ratina tiistaisin klo 12.30 – 14.30 Ratinassa Sali 4. Kesällä Sorsapuiston kentällä

Boccia Tammela perjantaisin klo 12.30 – 14.30 Tammelakeskuksen lähitorilla

Sketsiryhmä ja Muistari -ryhmät herätetään toimintaan

Moku-monikulttuurisuusryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa

Tuumaustorstai n. joka toinen torstai erikseen sovittavissa paikoissa

Kuorojen tapaaminen huhtikuussa

Harrastusryhmät toimivat samalla omalla alallaan opintokerhoina. Kerhojen ohjaajat, johtokunnan jäsenet ja eri toimintojen (vanhusneuvosto, monikulttuurisuus jne.) yhdyshenkilöt osallistuvat Eläkeläiset ry:n kursseille.

MATKAILUTOIMINTA

Vierailemme toisten eläkeläisyhdistysten tilaisuuksissa ja mielenkiintoisissa kohteissa kotimaassa ja ulkomailla. Otamme huomioon jäsenistön retkitoivomukset mahdollisuuksien mukaan. Retkiä ja matkoja voimme järjestää myös yhdessä naapuriyhdistyksien kanssa. Erityisen suosituiksi ovat osoittautuneet sokkoretket mielenkiintoisiin, yllättäviin paikkoihin.
Yhdistyksellä on matkavastaava.

.MONIKULTTUURISUUS-TOIMINTA

Maahanmuuttajien kotouttamiseksi tarkoitettu Eläkeläiset ry:n hanke jatkuu ja monipuolistuu. Valitsemme monikulttuurisuustoiminnalle yhdyshenkilön ja työryhmän ja jatkamme Eläkeläiset ry:n monikulttuurisuuskoulutuksessa. Olemme valmiit laajentamaan alkanutta yhteistoimintaa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden kanssa. Kutsumme ikääntyneitä maahanmuuttajia viihteellisiin kuukausitapaamisiin ja yhteiseen ulkoilupäivään.

DIGI-KOULUTUS

Järjestämme tarpeen mukaan digi-koulutusta.

LAULAJAISET TAMPEREELLA

Huhtikuun kuukausitapaamiseen kutsumme jälleen eri yhdistysten kuoroja elvyttämään työväenlauluperinnettä.

KUNTO- JA TERVEYSLIIKUNTA

Kävelemme yhdessä lyhyempiä ja pidempiä kaupunkilenkkejä.

Jaamme jäsenille Eläkeläiset ry:n kuntokortteja.

TEATTERISSAKÄYNTI

Järjestämme yhteisen teatterissa käynnin ja teemme teatteriretken Tampereen ulkopuolelle sekä talvella että mahdollisesti kesällä. Esityksistä voimme järjestää jälkeenpäin pienen palautekeskustelun.

TIEDOTTAMINEN

Yhdistys kertoo Eläkeläinen-lehdessä toiminnastaan ja innostaa jäseniä kirjoittamaan lehteen.
Ilmoitamme kokouksista ja muusta toiminnasta Aamulehden menopalstalla sekä yhdistyksen kotisivuilla ja Facebook-sivulla.
Valitsemme yhdistykselle tiedotusvastaavan.

Ajankohtaista

Hei Tampereen Eläkeläiset ry:n jäsen

Hei Tampereen Eläkeläiset ry:n jäsenKevätkausi on päättymäisillään. Kiitos kaikille jäsenille aktiivisesta osallistumisesta. Kerhotoimintamme jatkuu jälleen syksymmällä. Kesäk[...]

Linkit aiheisiin

TapahtumakalenteriKuukausitapaamisetKerhotKuoroharjoituksetPalvelubussi - Vaadimme että palvelubussien avustajat saavat jatkaaHauskaa ja tarpeellistaJUTTUHETKIÄ MAAHANMUUTTAJI[...]

Lue lehti

Uusi Eläkeläinen lehti on ilmestynyt.  Klikkaa tästä:Lue nettilehti[...]

Tulevia tapahtumia

 • Taipumattomat -kuoron viikkoharjoitus

  Parkkistupa, Satakunnankatu 56, Amuri.  Kuoro Taipumattomat harjoittelee maanantaisin klo 10 – 13 Parkkistuvalla, Satakunnankatu 56,Yhteyshenkilö Annikki Kankaanpää p. 050 374[...]

 • PERUTTU: Jumppakerho, Ratinan stadion, sali 4, JATKUU 10.9.

  Naisten ja miesten yhteinen liikuntaryhmä voimistelee tiistaisin klo 11.30 Ratinan stadion, Ovi C, liikuntasali 4 Ohjaaja Pekka Ruohonen p. 0405389128, pekka.ruohonen28@gmail.[...]

 • Bocciaa Sorsapuistossa, ryhmä I klo 9:30 ja ryhmä II klo 11 (heinäkuussa tauolla)

  Boccia sirtty sisätiloista ulos raittiiseen ulkoilmaan.Boccia Sorsapuisto ryhmä 1 alkaa klo 9.30, ryhmä 2 alkaa klo 11.00. Heinäkuussa on tauko ja sitten jatkuu elokuussa.Lisä[...]

 • KÄSITYÖKERHO toimistolla klo 11

  Käsityökerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 11 – 13 yhdistyksen toimistossa, Näsilinnankatu 22 A 37. Ohjaaja Arja Voutilainen p. 050 5870630, arjabvoutilainen@gmail.com Hyvässä[...]

 • RETKI MAKKAJÄRVELLE TORSTAINA 30.5.2024

  RETKI MAKKAJÄRVELLE TORSTAINA 30.5.2024Kokoontuminen ratikka kolmosen Makkarajärven pysäkillä kello 10.Kumisaappaat ja omat eväät, makkaranpaistoa.Lisätiedot tästä retkestä:Ma[...]

 • Kahvia, pullaa, jutustelua, idointia toimistolla

  Kaikille jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille vapaamuotoinen kahvitteluhetki.  Paikalla johtokunnan jäseniä keskustelemassa ja jutustelemassa.  Tule ideoimaan toimintaa! O[...]