Ajankohtaista

HAUSKAA JA TARPEELLISTA

Tampereen eläkeläisillä on yksi toimintamuoto, jota muilla ei ole ja josta me voimme olla iloisia ja hieman ylpeitäkin. Pieni Moku- (monikulttuurisuus) ryhmämme käy säännöllisesti tapaamassa Tampereella asuvia maahanmuuttajia, jotka opiskelevat kieltämme saadakseen työpaikan. Kielen opiskelu voi olla joskus vaikeaa, mutta me tuomme opiskelijoille välillä vähän vaihtelua. Käymme juttelemassa heidän kanssaan aivan tavallisista asioista. Kyselemme ja vastaamme kysymyksiin. Useimmilla maahan muuttajilla on hyvin vähän suomalaisia ystäviä ja siksi he ovat hyvillään saadessaan jutella ”aitojen tamperelaisten” kanssa.

Juttutuokion järjestää Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK, joka vastaa varsinaisesta kielen opetuksesta. Opettajat ovat kertoneet, että meidän juttutuokiomme antavat oppilaille luottamusta omista taidoistaan ja lisäävät hyvää mieltä, kun voivat jutella paikallisten ihmisten kanssa. Tässä pystymme hieman avustamaan myös maahanmuuttajien kotoutuksessa, joka on tärkeää heidän elämässään.

Keskustelijoita tarvittaisiin vielä lisää, koska pienessä ryhmässä juttelu antaa oppilaille enemmän kuin isossa joukossa. Meidän tamperelaisten eläkeläisten kannalta kyseessä on hauska ja hyödyllinen harrastus, jossa voimme auttaa toisia ja saamme itsekin paljon. Onhan todella hieno tunne, kun pääsee juttelemaan vaikkapa viidestä eri maasta eri puolilta maapalloa saapuneiden ihmisten kanssa. Ja mikä tärkeintä: mukaan voivat tulla kaikki, jotka osaavat puhua ja kuunnella. Sen enempää vaatimuksia ei ole.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Pekka Lehtoseen, pekka.lehtonen.46@gmail.com.

← Artikkeli: Takaisin ajankohtaisiin

Ajankohtaista

Hei Tampereen Eläkeläiset ry:n jäsen

Hei Tampereen Eläkeläiset ry:n jäsenKevätkausi on päättynyt. Kiitos kaikille jäsenille aktiivisesta osallistumisesta. Kerhotoimintamme jatkuu jälleen syksymmällä. Kesäkaudella[...]

Linkit aiheisiin

TapahtumakalenteriKuukausitapaamisetKerhotKuoroharjoituksetPalvelubussi - Vaadimme että palvelubussien avustajat saavat jatkaaHauskaa ja tarpeellistaJUTTUHETKIÄ MAAHANMUUTTAJI[...]

Lue lehti

Uusi Eläkeläinen lehti on ilmestynyt.  Klikkaa tästä:Lue nettilehti[...]