Viherlaakso-Karakallion kerho

Viherlaakson-Karakallion eläkeläisten kerho on toistaiseksi tauolla toimintatilojen puuttumisen takia.

TERVETULOA MUKAAN!

Yhteyshenkilö
Kalevi Kivistö
p. 040 527 8200
kalevi.kivisto@gmail.com

TIEDOTTEITA KERHOLAISILLE

Leppävaara 30.5.2021

Hyvät Ystävät!

Kevät on vaihtumassa kesäksi jo toista kertaa peräkkäin korona –viruksen aiheuttaman pandemian ja siitä johtuvien kokoontumisrajoitusten merkeissä. Niinpä emme ole päässeet kokoontumaan emmekä ole voineet kokoontua myöskään harrastusten merkeissä. Juuri nyt tätä kirjoitettaessa näyttää paremmalta, ja jos kehitys jatkuu tätä rataa, voimme varmaan syyskaudella kokoontua. Olemme kahteen kertaan tehneet kerhon tapaamisille Hopeakotkassa ohjelman, jota kuitenkaan rajoitusten vuoksi emme ole voineet toteuttaa. Toivottavasti kolmas kerta sanoo toden ja syksyllä voimme ohjelmaa toteuttaa.

Syyskauden tärkein tapatuma on järjestömme Eläkeläiset ry:n edustajakokous. Kokous pidetään 21.-22.9.2021 Kuopion Rauhalahdessa. Yhdistyksen edustajaksi kokoukseen ehdotetaan Antero Krekolaa. Kokoushan jouduttiin siirtämään keväältä koronarajoitusten vuoksi.

Kuten Eläkeläinen –lehden viime numerosta saatoimme lukea, on järjestö myynyt Kuntarannan kiinteistöt ja osuutensa Kuntoranta Oy:stä. Parinkymmenen vuoden ponnisteluista huolimatta emme onnistuneet saamaan toimintaa kannattavaksi. Järjestö joutui vuosittain käyttämään tappioiden kattamiseen merkittävän määrän rahaa, joka olisi muutoin voitu käyttää toiminnan tukemiseen. Järjestömme jäsenten perustama ja rakentama Kuntoranta on kuitenkin edelleen meille läheisin lomakeskus, vaikka joudumme valtionavun ehtojen mukaisesti kilpailuttamaan esimerkiksi kurssiemme ja kokoustemme järjestämispaikat.

Syyskaudelle on aluejärjestö järjestämässä Kuntorannan retken 6.-8.10. Edellinen vastaava retkihän onnistui yli odotusten. Retken yhteydessä järjestetään myös vaihtoehtoisesti joko vierailu Valamon luostarissa Heinävedellä tai vierailu Mekaanisen musiikin museoon Varkaudessa. Retken hinta on 120 euroa, ja kerhomme osallistujia voimme varmaan tukea kerhon käyttöön varatuilla, Viherlaakson-Karakallion yhdistykseltä jääneillä varoilla. Päätetään summasta, kunhan pääsemme kokoontumaan syksyn alussa.

Syyskaudelle järjestettäväksi suunniteltu aluejärjestömme 50-vuotisjuhla on varmuuden vuoksi siirretty helmikuulle. Juhla järjestetään Hyvinkää-salissa 21.2.2022.

Espoon Vanhusneuvosto on kokoontunut etäkokouksiin säännöllisesti ja olen raportoinut kokouksista hopeahapset.com nettisivuilla osiossa jäsenet kirjoittavat, mistä se on löydettävissä. Siitähän käy ilmi, että mm. yhdistyksemme aloite Espoon liittymisestä Ikäystävällisten kaupunkien maailmanlaajuiseen verkostoon on toteutumassa.

Toivotan kaikille hyvää kesää. Toivottavasti tapaamme kerhon merkeissä syksyllä.

Kalevi

*****

5.6.2020 Kalevi Kivistö

Viherlaakson-Karakallion kerho

Tervehdys!

Lähetän tämän viestin toivottaakseni kaikilleViherlaakso-Karakallion kerhon jäsenille hyvää kesää. Yhdistyksen kaupungilta viime vuonna saaman avustuksen käytöstä olemme Allin kanssa laatineet raportin, jonka olen jättänyt yhteispalvelupisteeseen toimitettavaksi edelleen ao. viranomaiselle. Raportin määräaikaa oli koronan vuoksi siirretty 15.9. asti, joten oltiin ainakin ajoissa liikkeellä.

Olemme myös ottaneet talteen syksyllä käytettäväksi yhdistyksen kahvitarvikkeet ja laulukirjat Viherlaakson terveysasemalta. Terveysaseman purkutuomio pannaan kesällä täytäntöön

Sovimme jo helmikuussa, että pääsemme syksyllä kokoontumaan Karatalossa ja asianmukaiset sopimuksetkin tehtiin nuorisotoimen kanssa asiasta. Nyt kuitenkin ilmoitettiin, että Karatalokin menee remonttiin koko syksyksi. Niinpä jouduimme etsimäänuuden paikan ja saimmekin mahdollisuuden kokoontua palvelutalo Hopeakotkassa (Kotkapolku 2), mutta päivän joudumme muuttamaan torstaiksi klo 14-16. Toivottavasti aika on sopiva. Paikkahan on meille tuttu takavuosien äitienpäivän kahvitilaisuuksista.

Kaupungin vanhusneuvostokin on korona-aikana pitänyt kaksi etäkokousta. Olenkirjoittanut niistä lyhyet raportit Etelä-Espoon Eläkeläisten nettisivulle hopeahapset.com alatiedostoon ’jäsenet kirjoittavat’. Sivuilla on myös kerhollemme oma osio.

Ehdotan, että kokoontuisimme – mikäli korona-tilanne sallii – syyskaudella 24.9. klo 14-16 Hopeakotkassa. Sovitaan siinä yhteydessä syksyn muista tapaamisista ja niidenohjelmasta.

Vaikka korona nyt varjostaakin elämää niin toivotan kaikille aurinkoista kesää! Tänään ei koko maassa ilmoitettu ainuttakaan uutta tartuntaa – jospa se siitä hellittäisi.

Terveisin
Kalevi