Ajankohtaista

Tervetulotoivotus Kiuruveden Eläkeläiset ry:n 60v juhlaan

Hyvät Juhlavieraat tervetuloa!
Kiuruveden Eläkeläiset Ry on perustettu 1962 perustamisesta on 60 vuotta. Vaikka yhteiskunnan rakenteet ovat muuttuneet paikallisjärjestömme tarkoitus on pysynyt samana. Toimia eläkeläisten ja ikääntyneiden edunvalvojana ja yhteenliittymänä.
Lainaan Eino Puumalaisen kirjoittaman Juhlamarssin sanoja ”Meille tuttu on työ, sekä tie elämän”… ” meillä yhteinen ollut on määrämme pää”. Tästä sukupolvien tekemästä työstä on syytä kiittää myös tänään. Jatkakaamme yhdessä rintarinnan kansalaisjärjestönä, jonka yhtenä tarkoituksena on perustamisesta alkaen ollut toimimia eläkeläisten ja ikääntyneiden edunvalvojana, valvoa oikeuksien toteutumista.
Vuonna 2023 siirrytään Hyvinvointialueisiin, joka vaikuttaa eläkeläisten ja ikäihmisten arkielämään, muuttaa yhteiskunnallista rakennetta. Vaikutukset tuntuvat myös eläkeläisen kukkarossa. Eläkeläiset ry:n tulee olla valppaana ja pitää huolta, että sukupolvien tekemä työ ikäihmisten edunvalvojana jatkuu. Näistä asioista kertonee meille tarkemmin Pj Matti Huutola.
Hyvät juhlavieraat 60-vuotta on pitkä aika. Vuosiensaatossa puheenjohtajat ja toimijat ovat vaihtuneet silti monet asiat ja toiminnot jatkavat. Viikkokerhot edelleen tukevat yhteisöllisyyttä, kuten harrastus, virkistys ja liikunnalliset touhut. Matkat, kerhot, lomatoiminta jne ovat olleet alusta saakka osa Eläkeläiset ry:n järjestö toimintaa. Teemme yhteisiä reissuja kuten Kulje kanssain risteily tänä vuonna syksyllä.
Kulje kanssain sanoja lainaten ” Arkikin on joukollemme juhlaa. Niin myös tänään, kun juhlimme arjen keskellä täällä Puistorinteellä yhteistä taivaltamme ja näin kannattelemme yli sukupolvien kestänyttä Eläkeläiset ry.n Kiuruveden paikallisjärjestöä kohti tulevia haasteita. Siis ”Eteenpäin, pystypäin muistot kantaa, voimaa antaa kulje kanssain näin”.

Malja meille eläkeläisille meille kaikille. Me olemme yhdessä enemmän….

Juhlat juhlittu, kiitos meille ja teille!

Kiuruvesi alkoi suunnittelun hyvissä ajoin maaliskuussa -22. Ensimmäiseksi innostuimme suunnittelemaan seinälle asetettavaa tilkkutyötä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, joten tuumasta toimeen. Käsityön taitajat alkoivat kaivelemaan tilkkuvakkojaan ja ompelemaan. Seinävaatteen tilkut oli ommeltu toukokuun lopussa ja lopullinen, tärkein vaihe, tilkkujen asetteleminen oli yhteistyötä. Ommellut tilkut löysivät paikkansa samalla kun keskustelu polveili Koronassa ja Ukrainassa. Muistelimme myös vuosikymmenien saatossa mukana olleita henkilöitä ja toimintaa. Kiuruveden Eläkeläisten seinävaate tulee näyttävälle paikalle Puistonkulmalle, jossa viikkokerhomme kokoontuu. Seinävaatteessa näkyy yhteistyö ja taitavien käsien jälki.
Mitä juhla ohjelmaa? Edellistä juhlista oli vierähtänyt aikaa. Asiaa porukalla pohdittuamme meillä oli pian koossa lauluryhmä ja tanssiryhmä. Anneli laati näytelmän ja runon, joihin löytyi myös esittäjät. Ohjelmien harjoittelu alkoi. Ohjelman harjoittelun mahdollisti hyvät äänentoistovälineet ja Pentti, jolla on tekniikka hallussa. Saimme tanssiesitykseen koreografian Eva Rönkön avulla YouTuben välityksellä, jota Eeva-Liisan ohjauksessa sitten harjoittelimme.
Vaikka aloitimme hyvissä ajoin järjestelemään tapahtumaa, tuntui välillä siltä, että aika ei riitä. Suunnitelmat ruokailusta ja muista tarjoiluista sujuivat yhteistyönä osaavien emäntien kanssa samoin juhlapaikan järjestelyt pöytineen ja penkkeineen.

Viimein koitti keskiviikkoaamu, joka onneksemme ja juhlavieraiden iloksi oli aurinkoinen. Olimme valmiina ottamaan juhlavieraat vastaan. Puistorinteellä oli lähes 150 eläkeläistä, jotka olivat saapuneet juhlaan. Tervetulotoivotuksen jälkeen ruokailtiin, jonka jälkeen alkoi varsinainen ohjelma. Kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen, Matti Huutola kertoi juhlapuheessaan Hyvinvointi-alueiden tulevaisuuden haasteista. Kiuruveden seurakuntapastori Miikka Huuskonen toi myös terveiset ja tietenkin Savon alueilta saimme onnitteluja paikan päällä sekä onnittelu kortein ja muistamisin tilillemme. Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja, Matti Huutola jakoi ansiomerkit Kiuruveden ansioituneille eläkeläisille, pitkäaikaisesta työstä järjestömme hyväksi.
Sitten olikin vuorossa penkkien siirtäminen ja tanssilattian avaaminen innokkaille tanssijoille. Unikuva yhtye antoi rytmit tanssijoille. Juhlijoita houkutteli ulkoa tuleva muurinpohjalettujen tuoksu ja saimme nauttia niistä sekä grillimakkaroista. Väliajalla suoritettiin arvonta. Onni suosi tasapuolisesti arvan ostajia. Onnekkaimmat saivat ihan kantaa asti arpajaisvoittoja, kun taas Varkauteen ei mennyt kuin yksi voitto. Ei auttanut, Vaikka Salon Leena Varkaudesta tuli avuksemme arvontaan.
Lämmin kiitos teille kaikille meitä muistaneille. Me Kiuruveden Eläkeläiset kokosimme voimamme yhteen luodaksemme teille mahdollisimman hyvän juhlan. Samalla saimme voimaa yhteisöstämme, voimaannuimme yhdessä. Jatkamme sitä perinnettä, jolla on vuosikymmenet saatu aikaan erilaisia tapahtumia. Talkootyössä on voimaa. Kiitos teille hyvät juhlavieraat toitte juhlan keskelle arkeamme.

Ansiomerkkien saajat:

Anja Reinikainen
Anna-Liisa Härkönen
Eeva-Liisa Kontoniemi
Erkki Pennanen
Hanna Tikkanen
Helmi Kesti
Olavi Ruotsalainen
Pentti Pursiainen
Pirjo Piippo
Veikko Pennanen
Vilho Kesti

 

← Artikkeli: Takaisin ajankohtaisiin

Ajankohtaista

Alkanut vuosi 2024

Vuoden 2024 Johtokunta kokoontuu kuukauden ensimmäisenä maanantaina Puistonkulmalla. Kuukausikokouksiin sisältyy sääntömääräiset asiat ja toiminnansuunnittelu. Johtokunnan yht[...]

Kiuruveden Eläkeläiset ry:n vuosi 2023

On vuoden 2023 viimeinen päivä. Kulunut vuosi oli koronan jälkeen toiminnallinen vuosi. Koronavirus syksyllä pääsi taas voimistumaan, mutta ei kuitenkaan vaikuttanut kerhotoim[...]

Kerhotoimintaa loppuvuodelle

Hei keskiviikon kerhot ovat jo hyvässä vauhdissa. Esittäkää uusia ideoita keskiviikon kerhossa, mitä ja miten voimme kehittää  toimintoja entisten lisäksi. Olemme retkeilleet[...]