Ajankohtaista

KOULUTUS

Uusi vuosi ja uudet opinnot.

Järjestömme oma koulutus jatkuu ensi vuonnakin. Tarjoamme yhdistyksillemme niiden tarvitsemat koulutukset, kuten aiemminkin. On edunvalvontaa, järjestöopintoja, viestintää ja kulttuuria. Kuten joka vuosi, vähän uuttakin on luvassa. Esittelemme ensi kevään koulutuskalenterin ja annamme vihjeitä myös seuraavasta syksystä. Oman koulutuksemme ohessa uutuutena on Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n kanssa tekemämme kurssiyhteistyö. Kerromme lisää kurssikalenterissamme.

Kevät alkaa kulttuurilla:

Musiikkia

Kevätkausi alkaa musiikkikurssilla. Se pidetään Seinäjoella jo helmikuussa 16.–19.2. Se on tarkoitettu kaikille soittajille ja laulajille. Opettajina ovat aiemmilta kursseilta tutuiksi tulleet Ahti Sepp ja Sauli Malinen. He kertovat, että tällä kurssilla pidetään hauskaa ja samalla opitaan. Kurssilla nautitaan yhdessä soittamisesta ja laulamisesta. Kenenkään ei tarvitse olla millään tavoin kokenut tai pätevä entuudestaan: voi olla vasta-alkaja eikä tarvitse osata esimerkiksi nuotteja. Kurssi keskittyy kevyeen musiikkiin. Kurssipaikkaan hotelli Almaan on todella helppo saapua, sillä se sijaitsee aivan Seinäjoen rautatieaseman vieressä.

Kirjoittajille

Heti seuraavaksi, 5.–7.3. tarjoamme koulutusta kirjoittajille. Runoa ja asiaproosaa -kirjoittajakurssi pidetään Tampereella, Urheiluopisto Varalassa. Kurssin on tarkoitus yhdistää kaksi eri aiheisiin keskittyvää ryhmää: runoilijat ja asiaproosan kirjoittajat. Kurssipaikka sijaitsee Pispalan kauniissa maisemissa ja paikalle pääsee Tampereen paikallisliikenteen Nyssellä Tampereen keskustasta. Kurssi jakautuu kahteen erilliseen ryhmäänsä, joilla on omat tilat. Silti yhteisiäkin hetkiä järjestetään.

Koska edellinen, kirjailija Anneli Kannon vetämä kirjoittajakurssi keskittyi proosaan ja näytelmäkirjallisuuteen, tällä kertaa keskitymme runouteen. Aiheeseen johdattaa runoilija Kristiina Wallin. Hän on Eläkeläinen-jäsenlehtemme uusi Runopysäkki-palstan pitäjä.

Kristiina kuvailee kurssisisältöä seuraavasti: Pysähdymme runon äärelle ja tutustumme runon tapaan muodostaa merkitystä. Perehdymme kielen kuvallisuuteen ja rytmiin. Luemme ja analysoimme runoja sekä kirjoitamme itse. Annamme ja saamme palautetta. Tälle kurssille kaikki kirjoittajat ovat tervetulleita, ovat he vasta-alkajia tai jo pidempään harrastaneita.

Asiaproosaa tarvitsemme todella monenlaisiin tarkoituksiin. Yhdistykselle pitää kirjoittaa toimintakertomus ja -suunnitelma; on tarpeen kirjoittaa yhdistyksen esittelyteksti verkkosivuille tai kertoa yhdistyksen tapahtumasta lehdessä. Joskus tarvitaan juontotekstejä eri tarkoituksiin; joskus on pidettävä esitelmä tai puhe. Monille yhdistyksille on ajankohtaista kirjoittaa yhdistyksen historiasta. Näihin kaikkiin tarkoituksiin voi hakea oppia ja harjoitusta.

Asiaproosaan on luvannut tulla johdattajaksi monille lukijoillemme entuudestaan tuttu Pekka Isaksson. Hän on eläkkeellä oleva Eläkeläiset ry:n tiedotussihteeri ja Eläkeläinen-lehden toimittaja. Sen lisäksi hän on monenlaista tehnyt ja toimittanut – ja tohtori koulutukseltaan. Pekka on tiukasti asialinjalla, vaikka onkin joskus kertomansa mukaan kirjoittanut rakkausrunon, joka ei tuottanut kohteessaan toivottua vaikutusta. Pekka tuntee jäsentemme tarpeet ja toiveet ja hän toivottaa kaikenlaiset kirjoittajat tervetulleiksi. Ei tarvitse olla ennalta oppinut.

Lue lisää koulutuksista täältä

 

← Artikkeli: Takaisin ajankohtaisiin

Ajankohtaista

MUSIIKKINÄYTELMÄ Jamppa Tuominen

Jamppa Tuominen - musiikkinäytelmä to 18.7. klo 15 Nuijamiesten lavalla, Ylikiimingissä.Pääroolissa nähdään "persoonallisella Jamppa äänellään" tulkitseva laulaja  Aki Hietala[...]

ULKOILUPÄIVÄ 24.5.2024 ROKUALLA

Jokilaaksojen Aluejärjestökutsuu Muhoksen Eläkeläiset ry:n Rokualle viettämään ulkoilupäivää 24.5.2024.Vietetään mukavaa perjantaipäivä yhdessä, ulkoillen, tanssien ja opitaan[...]