Ajankohtaista

19.01.2023 oli opinnollinen työpäivä Kemissä

Työpäivän aikana jäsenyhdistysten osallistujat tutustuivat keskusjärjestön toimintasuunnitelmaan tälle vuodelle ja siihen liittyviin ajankohtaisiin aiheisiin: kevään eduskuntavaalien Eläkeläiset ry:n vaalitavoitteisiin, toukokuun valtuuston kokoukseen, Kalajoen retkeilypäiviin elokuussa, kevään kursseihin ja koulutuksiin, Eläkeläinen-lehteen ja sen  uutiskirjeeseen (jonka voi tilata jäsenen omaan sähköpostiin), uuteen kulttuurivihkoon, järjestön monikulttuurisuustyöhön, liikunnan tueksi tehtyyn vihkoseen, syksynn jäsenhankintakamppanjaan, toimintatonnin uuteen hakuaikaan sekä meneillään olevaan sääntöuudistukseen. Keskusjärjestön edustajina tilaisuudessa olivat järjestösuunnittelija Aaron Kallinen ja tiedottaja Tuomas Talvila, joka sijaistaa nyt toiminnanjohtajaa.

Vaalitavoitteet on julkaistu syksyn Eläkeläinen-lehdessä ja yhdistykset voivat tilata niitä käyttöönsä erillisinä esitteinä, joiden avulla voi lähestyä oman alueen ehdokkaita.

Valtuuston kokousta varten on tulossa yhdistyksille lähiaikoina aloitelomakkeita ja niitä yhdistyksen yhteyshenkilö voi tehdä myös järjestön kotisivuilla sähköisesti, kun niistä on yhdistyksen päätös – jäsen tuo siis aloiteaiheensa ensin oman yhdistyksensä päätettäväksi.

Kalajoen retkeilypäiville (22.-24-08.2023) yhdistykset voivat alkaa tehdä varauksia (ei siis yksittäiset jäsenet) helmikuun alusta lähtien huhtikuun loppuun suoraan Kalajoen keskusvaraamoon. Täsmälliset ohjeet yhdistyksille ovat tulleet yhdistyspostissa. Yhdistykset voivat valmistella retkeilypäiville myös omia ohjelmanumeroita, jotka tulee ilmoittaa keskusjärjestöön koostamista varten.

Kulttuurivihkoa käytetään aikaisemmin tutuksi tulleen ”liikuntapassin” tapaan eli siihen merkitään päivät, jolloin jäsen on osallistunut johonkin kulttuuririentoon. Vuoden lopussa yhdistykset ilmoittavat ne keskusjärjestöön ja osallistumisilla voi olla merkitystä jopa keskusjärjestön valtionapuihin, kun niitä arvioidaan toiminnan erilaisilla mittareilla.

← Artikkeli: Takaisin ajankohtaisiin

Ajankohtaista

Vuoden 2023 aluetoimikunnan jäsenet

Syyskokous valitsi tämän vuoden aluetoimikuntaan Sodankylässä 25.11.2022 seuraavat henkilöt, joihin voi olla yhteydessä niin järjestö- kuin edunvalvonta-asioissakin:Aavasaksal[...]