Jäsentapaaminen

Jäsentapaaminen on kerran kuukaudessa Kinaporin palvelukeskuksen Kertsi 1:ssä klo 14.00 – 15.45. Tapaamisissa on erilaista ohjelmaa ja kerrotaan tulevista tapahtumista.

Kevään 2024 jäsentapaamiset keskiviikkoisin 17.1., 21.2., 20.3., 17.4. ja 15.5. aina klo 14.00 -15.45.

Jäsentapaamisessa ke 15.5. klo 14 Kinaporin Kertsi 1:ssä, 1. kerros, Pauliina Murto-Lehtinen kertoo EU-parlamentin tehtävistä ja toiminnasta ja kuullaan kesän tulevista tapahtumista.

Jäsentapaamisessa 17.4. käsitellään vuoden 2023 tilinpäätös ja myönnettäneen vastuuvapaus viime vuoden johtokunnalle. Lisäksi kerrotaan järjestön edustajakokouksen asioista ja yhdistyksen historiikin valmistelusta sekä tietenkin lauletaan, jumpataan ja kahvitellaan. Tervetuloa!

Helmikuun vieraana oli kirjailija Minna Lindgren.

Syyskuun tapaamisessa 20.9.2023 alkajaisiksi nautimme Anne Lehdon keittämät kahvit maittavien kahvileipien kera. Vieraaksemme oli saapunut johtava sosiaalityöntekijä Sirkku Jantunen. Hän kertoi meille hyvin seikkaperäisesti geriatrisesta sosiaalityöstä sekä miten eläkeläiset saavat apua vaivoihinsa.

Seniori info on se paikka, johon ensin pitää ottaa yhteyttä, sieltä neuvotaan asiantuntevasti eteenpäin. Apua löytyy mm:

 • apua talousasioihin
 • ohjeita ja apua kotiumiseen sairaalakäynnin jälkeen
 • siivoukseen, kauppapalveluihin,
 • tehdään palvelutarpeen arviointi yms.

Huoli-ilmoitus

Sen voi tehdä vaikka sähköpostilla, ei tarvitse olla omainen. Asia pyritään käsittelemään jopa 2 vrk aikana, joka tapauksessa viikossa. Kuntaraja ei ole esteenä, voi tehdä vaikka ulkomailta.

Oli oikein antoisa tilaisuus ja tehtyihin kysymyksiin saatiin vastaukset hyvin.

Yhdistyksemme syyskokous samassa paikassa 15.11.2023 klo 14.00  Tervetuloa!

Jäsentapaaminen 20.9.2023
Jäsentapaamiseen osallistujia
Jäsentapaaminen 20.9.2023
Kirsti Jantunen
Jäsentapaaminen Kirsti Jantunen

 

Kevään viimeinen Jäsentapaaminen Kertsi Ykkösessä oli 16.5.2023

Kevään viimeinen jäsentapaaminen Kertsi ykkösessä 16.5.2023 sujui leppoisan keväisissä tunnelmissa. Vieraaksemme olimme saaneet asiantuntijaluennoitsijan Helsingin poliisilaitokselta. Hannele Kivikoski piti varsin eläväisen luennon 35 vuoden kenttätyön kokemuksella ”miten rikoksia tehdään” ja miten niiden torjuntaa on selkeällä ajattelulla ja ennakoinnilla mahdollista estää.

Ihan silmäilemallä päivittäisiä lehtiä, niistä selviä monenmoista rikoksen tekotapaa mitä ympärillämme tapahtuu jatkuvasti

  • älä avaa veden pyytäjille ovea ja varsinkaan poistu hakemaan vettä takahuoneesta – kukaan ei janoon kuole ovesi edessä
  • lämpöpatterinkatsoja ei yllättäen tule ovesi taakse vaikka outo kulkija niin vakuuttaa
  • poliisilla on aina virkamerkki tai virka asu päällä
  • oma kotiovenne on turvallinen suojanne sitä ei pidä avata tuntemattomille
  • tuuletusikkunaa ei saa jättää avoimeksi, kun poistutte kotoanne
  • ikkunan viereen ei pidä jättää arvoesineitä näkyviin
  • valot voi jättää päälle tai radion hiljaiselle, jos poistutte kodistanne muutamaksi päiväksi

Pankkiautomatilla

  • suojaa numerosarjaa näpytellessä liinalla tai kädellä
  • sivulliset pois viereltäsi, kun asioit. Numeroiden kurkkijat nappaavat myöhemmin lompsasi rullaportaissa tai muussa yhteydessä tehdyn tungoksen myötä
  • jos joku nappaa rahasi tai korttisi, huuda apua ja kovalla äänellä!

Rahasi, korttisi on hyvä pistää pieneen pussukkaan, vyölaukkuun ja kätkeä povellesi, selässä kulkevasta repusta on helppo viiltää tavarat ulos

Kahviloissa varovaisuus on paikallaan

  • älä jätä arvotavaroitasi tuolin selkämykselle tai takkisi taskuun. Erityisesti keskustellessa naapuripöytäseurueen kanssa silloin huomiosi saattaa herpaantua omista tavaroista
  • kaupoissa älä jätä ostoskärryyn käsilaukkuasi

Jalkakäytävällä liikkuessa turvallisin on pitää olkalaukku talon puolella. Sitä ei nappaa ohi kiitävä potkulautailijakaksikko

Korukauppiaat

  • varo kaulaasi koruja tyrkyttäviä – helposti saat kultakorusi tilalle rautakoruja

Autoon ei pidä jättää arvotavaroita ainakaan niin, että ne voi ikkunoista havaita. Ikkunat rikotaan.

Paljon tuli varoituksen sanoja, mutta toisaalta erinomaisia ohjeita, jolla arkielämämme sujuu kyllä hyvin.

Hannele Kivikoski
Hannele Kivikoski
Lauluryhmä
Lauluryhmä esiintyy
Anne Lehto
Kahvitarjoilusta vastasi perinteeseen tapaan Anne Lehto kahvia saamassa Erkki Tolonen

Jäsentapaaminen 18.4 klo 14

Ohjelmassa vieraileva luennoitsija sosiaali ja potilasasiamies Sari Herlevi, hänelle voi Olli Salinin kautta lähettää kysymyksiä mm. palvelusetelistä, kotihoidosta, hammashoidosta jne. Kahvi/teetarjoilu, runoja, taukojumppa, keskustellaan kevään ja kesän tulevista kulttuuri ja luonto retkistä. Tule kuulemaan, kommentoimaan. Kaikki uudet toiminnalliset ideat tervetulleita.

Kalajoen hiekkasärkät kutsuu

Eläkeläiset ry:n retkeilypäivät ti. 22- to. 24.8.2023.

Olemme kokoamassa eläkeläisten Helsingin aluejärjestön yhteiskuljetusta. Tiedustelut/ilmoittautumiset 24.4.2023 mennessä Toivo Koivisto. Majotusvaihtoehtoja 2-3 hengen huoneissa 220 €/2 vrk. Bussikuljetus n. 55 € sekä tapahtuma ranneke 15 €. Kokoa kahden tai 3-4 hengen tuttu porukka ja nimi varauslistaan. Matka toteutuu jos saadaan bussi täyteen. Lähdemme bussilla 22.8. klo 7.00 Mikonkadun päästä Rautatientorilta.

 

Kinaporin lähialueiden kaupunkipolkuja
Juha Styrman Kuva: Toivo Koivisto

Jäsentapaamisessa 21.2.2023 vieraana oli Juhani Styrman, joka on ollut luomassa Kinaporin lähialueiden kotikaupunkipolkuja Alppilan ja Kallion alueilla. Kuultiin monia mielenkiintoisia tarinoita ja se herätti kysymyksiä ja kommentteja puolin ja toisin. Kädessä juuri painosta tullut kirja.

Aihe oli mielenkiintoinen ja kevään kuluessa tullaan ideoimaan kävelykierroksia tuollaisia tunnin pituisia. Kävelijöiden kunnon ja mielenkiinnon mukaisia. Halukkaan voivat ilmoittautua vaikka vetämään kävelykierroksia.

Yhdistyksemme kevään ohjelmatarjontaa esiteltiin ryhmien vetäjien toimesta: lukupiirin (Kyllikki Niemi), lauluryhmän (Marja Ylitapio), liikuntaryhmän (Sisko Salonen), Koskela-kerhon (Mirja Arajärvi) ja valokuvakerhon (Toivo Koivisto) osalta.

Taukojumppa
Taukojumppa Kuva: Toivo Koivisto

Taukojumpan veti tutulla varmuudella Sisko Salonen.

Tarjoilusta huolehtivat entiseen malliin Anne Lehto ja Tuula Laitinen.

 

 

Eläkeläiset ry:n loppukesän suurta retkeilytapahtumaa Kalajoen hiekkasärkillä 22.-24.8.2023 esittelivät Olli Salin ja Toivo Koivisto. Aluejärjestö suunnittelee yhteiskuljetusta tapahtumaan. Alustavasti ilmoittautui kymmenkunta lähtijää. Asiaan palataan, kun tarkempia tietoja asiasta saadaan, viimeistään yhdistyksemme kevätkokouksessa Kertsi 1 tiistaina 21.3. klo 14.00

 

 

Kuvassa Jouni Ahonen Eläkeläiset ry:stä kääntää digiä selkosuomeksi.

Jäsentapaaminen-Kallion-Vallilan eläkeläiset