Koskela-kerho

Koskela-kerho kokoontuu Koskelan palvelukeskuksen kabinetti 8:ssa, Hospitaalinkulku 8, torstaisin 11.1., 8.2., 14.3. ja 11.4. klo 10.00 – 11.30.

Kerhossa keskustellaan ajankohtaisista asioista.

Kerhon yhteyshenkilönä toimii Toivo Koivisto puh 050 341 2590.

Koskela-kerhon ryhmä tutustui 29.2.2024 keskustakirjasto Oodiin. Kovasti ihasteltiin kirjaston monipuolisia palveluita. Ihmisiä oli satamäärin jokaisessa kerroksessa. Kulkeminen onnistui kunhan hieman varoi kaltevia lattioita näköala kulmauksessa. Lasten osastolla oli rauhaisa tunnelma ja leppoisa meininki. Kahvit nautittiin lopuksi. Tästä pääset katsomaan kuvia retkestä.

 

Syyskuun kerho oli keskiviikkona 6.9.2023  Silloin vieraanamme oli stadiluotsi Naams Gritten.

Koskela-kerhon viesti Helsingin kaupunginvaltuuston valtuustoryhmille 15.3.2023

Helsingin kaupunginvaltuuston valtuustoryhmille

Kallion-Vallilan Eläkeläisten Koskela-kerho pyytää kaupunginvaltuutettuja huolehtimaan siitä, että kaupunkiin rakennetaan Koskelan seniorikeskus ja muita seniorikeskuksia hyväksytyn aikataulun mukaisesti. Koskelan seniorikeskuksen rakentaminen on viivästynyt useaan otteeseen. Samalla on vesitetty suunnitelma monipuolisen muistikylän muodostamisesta entisen Koskelan sairaalan alueelle.

Seniorikeskukset tulee varustaa monipuolisilla avopalveluilla, jotka tukevat alueen ikäihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Näin lykätään ja pienennetään raskaampien hoitojen tarvetta. Käpylässä oli aiemmin aktiivisessa käytössä vesiliikuntatila Käpylinnassa ns. käärmetalon yhteydessä. Se poistettiin käytöstä remontin yhteydessä vuonna 2017. Asukkaat ovat toistuvasti esittäneet, että uuteen Koskelan seniorikeskukseen rakennettaisiin vesiliikuntatila; tästä on tehty valtuustoaloite ja myös vanhusneuvosto on tätä tukenut. Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta on kuitenkin hylännyt tämän ehdotuksen kokouksessaan 11.2.2020 vedoten siihen, että palvelut ovat saatavilla Jätkäsaareen rakennettavassa bunkkerissa. Käpylästä ja Koskelasta ei ole Jätkäsaareen suoraa joukkoliikenneyhteyttä ja koko bunkkerihankekin on viivästynyt.

Koskelan seniorikeskuksen rakentamishanke on viivästynyt useita vuosia. Nyt hanke on saamamme tiedon mukaan siirretty Helsingin asuntotuotannon vastuulle, ja sen suunnittelu on tarkoitus kilpailuttaa vuonna 2023. Siinä yhteydessä pitäisi uudelleen harkita suunnittelun reunaehtoja ja sisällyttää niihin mahdollisuus vesiliikuntatilojen rakentamiseen.

Helsingissä 15.3.2023

Kallion-Vallilan Eläkeläisten Koskela-kerho
Mirja Arajärvi, kerhon puheenjohtaja
Kristiina Karhos Helsingin Invalidien Yhdistys ry hallituksen puheenjohtaja
Toivo Koivisto
Jorma Leijala
Hannele Salava

Vastaanottajat pitivät puheenvuoroissaan asiaamme tärkeänä kaikilta osin ja lupasivat viedä asian omiin ryhmiinsä.

Valtuustoryhmienpuheenjohtajat
Vastaanottajat vasemmalta: PS Teija Makkonen, SDP Ville Jalovaara, vihreiden Shawn Huff, Ruots. Eva Biaudet, Keskusta Terhi Peltokorpi KD Mika Ebeling, VL Paavo Arhinmäki apulaispormestari
Vasemmalta:Hannele Salava, Jorma Leijala, Kristiina Karhos Helsingin Invalidien Yhdistys ry hallituksen puheenjohtaja, Toivo Koivisto, Mirja Arajärvi

 

Kallion-Vallilan Eläkeläisten Koskela-kerho kokoontui keskiviikkona 1.3. klo 13 Koskelan palvelukeskuksen kabinetissa. Aiheena oli Koskelan seniorikeskuksen tulevaisuus, asiantuntijana seniorikeskuksen va. johtaja Päivi Kujal

Koskela-kerho paneutuu Käpylän-Koskelan-Kumpulan alueen ikäihmisten toimintoihin vaikuttaviin kysymyksiin, tekee esityksiä epäkohtien korjaamiseksi ja hankkii tietoja asukkaille alueen suunnittelusta. Kokoontumispaikkana on Koskelan palvelukeskuksen N-talon kabinetti ja kokoontumiset kerran kuussa keskiviikkoisin.
Kerhon yhteyshenkilö Toivo Koivisto puh. 550 341 2590.
Koskela-kerhon vetäjänä toimii Mirja Arajärvi
Kuva: Toivo Koivisto